„Tato malá, spíše symbolická demonstrace byla proti umístění radarové základny v České republice, militarismu a fašismu. Co se týče základny, tak tam snad ani není o čem diskutovat. Žijeme v demokracii a většina obyvatel je proti,“ řekl svolavatel demonstrace Václav Peclinovský.

„Touto akcí jsme chtěli upozornit také na to, že v Pardubicích vznikl už druhý obchod, kde je možné získat zboží s nacistickou či fašistickou symbolikou. Vadí nám také neonacistická hudba v jukeboxech některých hospod. Dalším problémem je neonacistické násilí. Například na Pernštýnské noci jednoho člověka hodili do zdymadla, v případě toho druhého to odnesly tři zuby. Jednu dívku řízli do krku. A to nemluvím o několika dalších zmlácených,“ uvedl Václav Peclinovský.

„Na Pardubicku se situace zhoršila. Neonacistů přibylo. Hodně nebezpeční jsou ti z Holic,“ dodal jeden z organizátorů páteční demonstrace, které přihlížel i student politologie z královéhradecké univerzity Radim Štěchovský. Holohlavého mladíka pokládali účastníci demonstrace za „vyslance druhé strany“. „Přišel jsem se podívat proto, že píšu závěrečnou práci na téma levicový extrémismus. Myslím, že tato akce měla špatnou propagaci i organizaci a mizivou účast. Demonstrací, při níž se jí a popíjí alkohol, lze asi jen těžko něčeho dosáhnout,“ dodal Radim Štěchovský.