Děti z mateřských škol a prvního stupně základních škol si mohou prohlédnout dostihové závodiště s průvodcem a ještě si také užít mnoho zábavy.

V programu je nejen prohlídka dostihové dráhy včetně Taxisova příkopu, ale i návštěva paddocku, stájí a také sportovních kolbišť. Vše je komentováno průvodcem, který dětem prozradí i mnoho zajímavého ze zákulisí dostihů.

Součástí návštěvy závodiště je rovněž doprovodný program spojený s různými soutěžemi, jako je například parkur na čas na konících na tyči, házení podkovou nebo výtvarné aktivity, třeba barvení podkov.

„Komentované prohlídky závodiště nabízíme již několik let, nyní jsme se ale rozhodli nabídku ještě více rozšířit a nabídnout k prohlídce i další program. Školy a školky mohou této možnosti využít v měsících září a říjnu, pak se k nim vrátíme zase na jaře," řekl ředitel Dostihového spolku Michael Skalický.

Prohlídky závodiště jsou určeny dvaceti až čtyřicetičlenným skupinám dětí z mateřských škol a prvních tří tříd základních škol. Prohlídka trvá přibližně hodinu a půl. Cena je 30 korun za dítě, pedagogický doprovod má návštěvu zcela zdarma. Stačí se včas objednat…