„V minulých měsících se uskutečnila jeho celková rekonstrukce. Nyní už opět září novotou a slouží malým pacientům i návštěvníkům nemocnice," konstatoval mluvčí nemocnice Dušan Korel.
„Vybavení hřiště je dřevěné a po letech provozu na něm začal hlodat zub času. Bylo nutné vyměnit většinu jeho částí, což se nám díky příspěvkům sponzorů podařilo," řekl Marian Šenkeřík, primář dětského oddělení Pardubické krajské nemocnice.

Nyní na dětském hřišti stojí zbrusu nový vláček a stoly s lavicemi. A spolu s opraveným domečkem bylo vše včetně plotu natřeno pestrými barvami.  Náklady na rekonstrukci byly zhruba 25 tisíc korun.
„Všem sponzorům patří naše velké poděkování. Bez jejich příspěvků bychom hřiště nebyli schopni opravit. Velký dík patří i mému předchůdci na pozici primáře dětského oddělení Vladimíru Němcovi, který odvedl velký kus práce při zajištění rekonstrukce hřiště," nechal se slyšet primář Šenkeřík.

„Dětské hřiště je moje srdeční záležitost. Bylo by mi hodně líto, kdyby nebylo. Proto jsem moc rád, že našli hodné lidi, kteří nám pomohli s rekonstrukcí. Věřím, že bude zase léta sloužit dětem," dodal Vladimír Němec, bývalý primář dětského oddělení pardubické nemocnice.