Největší pekařská slavnost očekává reprezentativní účast 350 pozvaných hostů a potravinářských odborníků.

Výstava, odborný seminář i soutěž

Akce bude zahájena slavnostním ceremoniálem svěcením chleba. Návštěvníci se mohou těšit na velkou výstavu dodavatelů pekařského oboru a odborný seminář, který se bude věnovat tématům výroby dobrého chleba, vývojům spotřeby a poskytování informací o kvalitě chleba spotřebitelům.

Kvalitní chléb se stává mezi spotřebiteli velmi vyhledávaným zbožím. Zájem o tuto akci je jak mezi odborníky, tak mezi zástupci obchodních organizací. Proto je připravena  soutěž CHLÉB ROKU 2012, jejíž vyhlášení a slavnostní předání diplomu a ocenění se uskuteční na závěr dne na pardubickém  zámku.

Soutěž má dvě kategorie: „Konzumní chléb roku" , který se vyrábí na průmyslových linkách a „Řemeslný chléb roku", kde při výrobě převažuje ruční podíl práce.
Kvalitu chleba bude hodnotit jedenáct porotců a zkušených odborníků z pekařského řemesla.

Vítězné chleby 
k prodeji v Tescu

Jakost chleba se bude posuzovat podle 100 bodového systému ukazatelů. Hodnotit se bude například vzhled, objem, barva, vůně nebo chuť chleba. Vítězné chleby budou nabízeny v prodejnách Tesco.

Markéta Markovicsová