Chystá se totiž třetí etapa rekonstrukce Hradecké ulice a tentokráte dojde i na uzavírku Wonkova mostu.
Třetí a čtvrtá etapa opravy potrvá až do neděle 23. června. Provoz bude omezen od mostu Pavla Wonky až ke křižovatce silnic II/324 a III/32224 (odbočka směr Staré Hradiště) a současně mezi kruhovým objezdem u Globusu a výjezdem, respektive nájezdem na silnici I/37. V tuto dobu bude zcela vyloučen provoz ze zastávky Polabiny,Hradecká.

„Dopravní omezení se dotknou všech příměstských i dálkových linek, které jedou z Pardubic směr Staré Hradiště a Hradec Králové a opačně, budou od křižovatky u Lidlu vedeny ulicí Bělehradskou a Kosmonautů, kde obslouží náhradní nástupní místo – zastávku MHD Polabiny, točna a poté budou pokračovat do Poděbradské ulice a dále na svou trasu po II/324. Pro náhradní zastávku MHD Polabiny, točna budou platit časy odjezdu spojů jako ze zastávky Polabiny,Hradecká," uvedl tiskový mluvčí Pardubického kraje Jakub Rychtecký.

Změny připravuje také pardubický dopravní podnik.
„Na trolejbusových linkách číslo 4, 7 a 11 budou nasazeny autobusy. Spoje linky číslo 3 budou obousměrně vedeny po odklonové trase z Hlavního nádraží ulicí Kpt. Bartoše, Bělehradskou, Kosmonautů na Poděbradskou ulici a dále po své trase. Na odklonové trase trolejbusy obsluhují všechny nácestné zastávky. Jízdní řád odklonové trasy je zveřejněn na webových stránkách dopravního podniku," uvedla k situaci mluvčí Dopravního podniku města Pardubic Petra Brunová.

Spoje linek číslo 4, 7, 10, 11, 16 a 17 budou na Hradecké ulici vedeny obousměrně po volných jízdních pruzích vozovky. Spoje linek číslo 7 a 17 budou obousměrně vedeny z Hradecké ulice odklonovou trasou přes ulice Bělehradská a Kosmonautů na Poděbradskou ulici. Spoje noční linky číslo 98 pak pojedou z Bělehradské ulice, ulicí Kosmonautů na Poděbradskou ulici a vynechají zastávky Polabiny, hotel a Polabiny,Hradecká.
„Zastávky Stavařov, Polabiny,Hradecká v obou směrech a Zimní stadion ve směru do centra nebudou obsluhovány," dodala Petra Brunová.