Děti se kromě lunaparku a skákacího hradu mohou těšit na živá hospodářská zvířata, tvořivé tématické dílničky a prosklený včelí úl. Malí i velcí si budou moci prohlédnout zblízka zemědělskou techniku. Zajímavé bude určitě i vystoupení koně Valdy a králičího hopu.

Odpoledne na děti čeká loutková pohádka O neposlušných kůzlátkách. Spolek Boii se bude prezentovat keltskými řemesly souvisejícími se zemědělstvím, například ukázkami pravěké kuchyně s možností výroby mouky pomocí kamenného mlýnku a upečením vlastní obilné pícky. Tato zemědělská tematika bude doplněna o lukostřelbu.

"Věříme, že zpestřením dožínek bude i kvízová soutěž o zajímavé ceny Zkus a vyhraj čuníka. A toho opravdu můžete vyhrát. V průběhu dne stačí vyplnit soutěžní kupón. Jestli se štěstí usměje právě na vás, budete vědět na konci dožínek," uvedl Josef Štěpanovský z Okresní agrární komora Pardubice.

Pardubické letní kino podle odhadu organizátorů během prázdnin navštívilo asi 60 tisíc lidí.
Letní kino ukončilo sezónu Detektivem Downem. Za dva měsíce přišlo 60 tisíc lidí



Zejména dospělí vyzkouší štěstí také v soutěži Kdo s koho na elektrickém býkovi. Ten bude po celý den pro návštěvníky zdarma. Velké finále o předuzenou kýtu a další ceny bude odstartováno v 15 hodin. Kovářskou výheň zažehne a kovářské řemeslo předvede Střední odborné učiliště zemědělské ve Chvaleticích.

Letošní dožínky budou protkány také hudebními vystoupeními pardubického folklórního souboru Lipka, dechové kapely Pardubické šestka a zazpívá skupina Wječná žízeň. Parkování aut je zajištěno zdarma na louce pod Kunětickou horou, vstup na akci je taktéž zdarma. Slavnostní zahájení s předáním dožínkových věnců proběhne za účasti významných hostů v 11 hodin. 

Pardubice oslavily výročí narození stavitele železnic Jana Pernera.
Pardubice oslavily výročí narození stavitele železnic Jana Pernera