Do nočního závodu se přihlásilo téměř 300 běžců, kteří pouze s čelovkami musí absolvovat trať dlouhou tři a půl kilometru s více než patnácti dostihovými i gladiátorskými překážkami. První závodníci na trať vyběhnou v 18:30 hodin, dekorování je plánováno na 21:30 hodin.

Dětský závod odstartuje v sobotu v 9:30 hodin. Na kluky a holky čeká trať dlouhá jeden kilometr a na ní sedm překážek. Vyhlášení výsledků je na programu ve 13:30 hodin, kdy už budou na trati běžci hlavního závodu Taxis Gladiator Race Trasa náročného závodu je vedena dráhou legendární Velké pardubické v délce 6 900 metrů a s téměř 40 překážkami.

Na trati není ani jediný metr zpevněného povrchu a na běžce čekají jak tradiční gladiátorské překážky, tak i překážky z kurzu Velké pardubické včetně Taxisova příkopu. Trase je unikátní i křížením na šesti místech, kdy budou mít závodníci neustálý kontakt mezi sebou. Závod budou absolvovat jak jednotlivci, tak smíšené páry i čtyřčlenné týmy včetně třeba chrudimských výsadkářů nebo „žokejského týmu“ ve složení Jan Kratochvíl, Marcel Novák, Sertash Ferhanov a Patrick Boekhout.

Za „nehrajícího kapitána“ můžeme považovat osminásobného vítěze Velké pardubické a trenéra Josefa Váňu, který tento tým dal dohromady. Start hlavního závodu je v 11 hodin, tým dostihových jezdců na trať ze startovacích boxů vyrazí hned ve druhé vlně, to znamená v 11:02 hodin. Start posledních dvanácti závodníků je ve 14:30 hodin, dekorování vítězů o hodinu později.

Fandit běžcům v čele s mistrem České republiky v extrémních bězích Tomášem Tvrdíkem a elitními běžci z Maďarska, Polska i Slovenska je možné oba dny.

Vstupné na závodiště je zdarma.