Projekt s názvem Čtvrť Nová Tesla počítá s 250 byty, supermarketem a deseti řadovými domy. Součástí bude také náměstí s mobiliářem, další komerční prostory a nový parkovací dům, který by měl ulevit dopravně vysoce exponované lokalitě u Pardubické nemocnice. Vzniknout má v lokalitě nejméně 150 parkovacích míst, které bude moci využívat veřejnost.

Jeden z objektů, budova Telegrafie, zůstane zachován.. Univerzita Pardubice ho pak zrekonstruuje a umístí do něho Fakultu zdravotnických studií. „Chceme fakultě poskytnout další prostor pro rozvoj, navíc v těsné blízkosti Pardubické nemocnice, se kterou je spolupráce klíčová pro praktické vzdělávání našich studentů,“ popsal rektor Univerzity Pardubice Jiří Málek.

Budova navíc bude připomínat historii známé továrny. „V rámci architektonického řešení celého území jsme považovali za podstatné ponechat symbolickou část původní továrny při životě a naopak pro ní nalézt využití, jenž je hodné budovy, která má svou historii pevně spjatou s Pardubicemi," vysvětlil své kroky developer.

Čtvrť bude vznikat po etapách. Nejdříve se začnou stavět rezidenční jednotky, a to už za měsíc. Hotová by tato fáze měla být na konci roku 2022. V roce 2022 se bude zároveň pracovat na druhé fázi, při níž bude vybudován sjezd z ulice Kyjevská. Následně se postaví parkovací dům se supermarketem, který bude mít zelenou střechu, a poté další bytové domy a řadovky.