„Dělení Pardubic na obvody je luxus. Měli bychom se nad byrokracií ve městě zamyslet. Každý by si měl položit otázku, kolikrát ročně se vypráví na úřad městského obvodu," nechala se slyšet Štěpánka Fraňková.

Primátorku negativně překvapila kampaň, kterou proti ní prý vedli starostové městských obvodů. „Byla jsem udivena tou obrovskou agresivitou ve zpravodajích některých obvodů. Přitom, že se bude konat referendum, jsem nerozhodla já, ale zastupitelstvo," uvedla primátorka.

Rozruch ale vzbudily i spoty v městském rozhlase, které se nelíbily zastáncům obvodů.

„Nemyslím si, že by tyto spoty byly prosazováním politického názoru. Vůbec se to nedá srovnat s dehonestací mé osoby ve zpravodajích. To jsem opravdu přemýšlela, jestli mě nejdříve ukřižují nebo upálí," řekla v nadsázce Štěpánka Fraňková.

Primátorka ve čtvrtek doufala, že se k referendu vydá dostatečný počet lidí. „Byla bych nadšená, kdyby se dostavilo alespoň 35 procent lidí. Ať už budou hlasovat jakkoliv. Pro nás by to byla důležitá zpětná vazba a ukázalo by se, že občanům záleží na tom, co se ve městě děje," dodala Štěpánka Fraňková.