Při pátrání po umírající ženě se musel vypořádat s žárlivým mužem. Vše začalo voláním na linku 155.
Tam se ozvala žena, která oznámila, že se otrávila léky a alkoholem. „Neuvedla příjmení, ani adresu a telefon zavěsila. Operátorce záchranné služby zbylo pouze číslo jejího mobilního telefonu, které předala i s informacemi, jenž se v hovoru dověděla, našemu operačnímu středisku," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Policista, který hovor od záchranné služby přijal, nahlédl do dostupných evidencí mobilních telefonních čísel a zjistil tak možné jméno majitelky telefonu. „Na místo vyjeli policisté z pohotovostně eskortního oddělení a dozorčí služba. Na zjištěné adrese se ale nikdo neozýval, proto byli přivoláni hasiči, jejichž úkolem by bylo při podezření na ohrožení života a zdraví byt otevřít. Stále totiž nebyla jistota, že volání přišlo právě odtud," dodala Eva Maturová.

Mezitím ale policista v operačním středisku pátral dále a podařilo se mu získat i číslo, které otrávená žena volala naposledy, a obrátil se proto tam. Ačkoliv i tento telefon byl napsán na ženu, na druhém konci se ozval muž a navzdory vážnosti situace došlo k vtipné situaci. Muž policistu ani nenechal hovořit a podezíral ho, že je přítelem či milencem jeho manželky.

Omyl se naštěstí vysvětlil včas. Policista muže přesvědčil, a ten mu pak potvrdil, že spolu s manželkou a hledanou ženou seděli v polabinském baru, odkud žena odešla domů.
„Policisté už věděli, že jsou u správných dveří a vzhledem k hrozícímu nebezpečí je vykopli a otrávenou ženu mohli předat záchranné službě," uzavřela Eva Maturová.