Pro Pardubice to bude třetí zápas v pěti dnech. Získané body z Plzně nepotvrdili Východočeši v duelu s posledním mistrem. Kometa měla výraznou střeleckou převahu.

„Tentokrát jsme neměli takovou šťávu. Byli jsme pomalejší, prohrávali osobní souboje, proto jsme za celý zápas nedokázali dát ani jeden gól,“ řekl trenér Miloš Holaň po utkání s Brnem.

I Dynamo si pár šancí vytvořilo, ale ani v poslední třetině, kdy hrálo třikrát přesilovku, nedokázali Pardubičtí překonat brankáře Marka Langhamera. Ten si připsal první čisté konto po příchodu do Brna. Po draftu v roce 2012 odcházel do zámoří z Pardubic, kde působil v mládeži. Zápas ve známém prostředí pro něj měl speciální příchuť.

„Odehrál jsem tady čtyři roky a trávil zde hodně času, i v létě jsem s kluky trénoval. Byl to pro mě divný zápas, ale snažil jsem se soustředit na každé střídání, abych nepustil žádný gól,“ popisoval třiadvacetiletý brankář Langhamer.

Pardubice uzavřou rok 2017 zápasem v Liberci, který je v bilanci domácích zápasů třetím nejlepším klubem. „Musíme být zodpovědní v defenzívě, čekat na brejky a přesilovky. V nich je nutné být produktivní,“ uvedl kouč Holaň.