Tři perné natáčecí dny mají za sebou herci účinkující v nové české komedii nazvané Franta a Jarin: Přišel jsem na rande.
Televizní snímek pro stanici Prima Cool se natáčel v Hrádku u Pardubic v hostinci se jménem Naše hospoda. Kromě profesionálů si tak měli ve filmu možnost zahrát i místní štamgasti.

„Natáčení nám žádné větší komplikace nezpůsobilo. Všichni byli rádi, že se tu něco děje. Osobně jsem natáčení filmu viděl poprvé v životě," nechal se slyšet provozovatel hospody v Hrádku Drahomír Hlaváček.

Velký shon

Na place byl po celou dobu natáčení velký shon, snímek se totiž musel natočit za pouhé tři dny. V sobotu, neděli i v pondělí tak bylo v hostinci i před ním velmi rušno. A proč si filmaři k natáčení vybrali právě vesnici u Pardubic?
„Původně jsme chtěli natáčet v Praze, ale v Hrádku nám poskytli lepší podmínky, takže jsme neváhali," uvedl režisér snímku Jakub Dušek.

Ten si prý velmi pochvaloval nasazení místních štamgastů, kteří hráli hospodský kompars.
Po dobu jednoho měsíce po natáčení si návštěvníci hospody budou moci prohlédnout rekvizity a fotky z natáčení. Hospoda v Hrádku zažije i slavnostní předpremiéru filmu. V plánu je někdy na jaře příštího roku.
„Na to se tady lidé těší nejvíc – až uvidí na plátně své kamarády z vesnice. Jinak doufám, že nám natáčení filmu pomůže udělat reklamu. Hlavně v létě tudy projíždí hodně lidí, kteří se jedou koupat na písník. Tak snad se tady zastaví," konstatoval provozovatel hospody Drahomír Hlaváček.¨

Vesničtí kamarádi

Jak název komedie napovídá, tak se ve filmu setkávají dva vesničtí kamarádi Franta a Jarin. Franta pozve na rande do hospody pohlednou Katku, před kterou si hraje na něco, co není. Jeho plán mu ale zhatí Jarin. V hlavních rolích se objeví Tomáš Fišera a Radek Kuchař, ze známých hereckých tváří se mohou televizní diváci těšit třeba na Martina Sittu, který je známý ze seriálů Vyprávěj a Expozitura.