Majitel pardubické restaurace Pod vinicí Miroslav Kubálek se může radovat. Jeho zařízení totiž obsadilo první místo v anketě Deníku Hospůdka roku 2010!
„Tohoto ocenění si velice vážíme a moc pro nás znamená. Jsem přesvědčen, že je to především zásluha našich spokojených hostů, ti pro náš podnik hlasovali,“ konstatuje.

Podle jeho slov tu hosté oceňují hlavně příjemnou, přátelskou až rodinnou atmosféru zařízení a také vynikající kuchyni, která je vyhlášená.

„Recepty našeho nápaditého kuchaře Martina Pilného jsou opravdu originální a neobvyklé a lidé jsou nadšení. Martin pochází z kuchařské rodiny. Už jeho dědeček a pak i otec byli skvělí kuchaři s vynikajícím renomé v zahraničí. Jsem potěšený, že Martin vaří právě u nás. Jeho vřelý vztah k vaření je znát a hlavně se nad prací snaží přemýšlet a neustále překvapovat hosty.

Například na boršč tu stojí lidé fronty s pětilitrovými sklenicemi,“ směje se majitel. Co se týče personálu, tak nejlepšími zaměstnanci jsou podle Kubálka členové rodiny. „Jsou v práci daleko důslednější a celkově se snaží o rozvoj podniku, chtějí udělat něco navíc,“ říká.

„Cizí“ pracovník podle něj nikdy neudělá pro zařízení tolik jako „domácí“. Kromě jeho manželky mu pomáhá a o dobré jméno restaurace se stará i syn, který se nedávno vrátil ze zahraničí. Protože se restaurace nachází hned u několika sportovních ploch, snaží se Kubálkovi zajistit, aby měla sportoviště veškerý gastronomický servis. A tak na různé turnaje či sportovní soutěže dodávají teplou a studenou kuchyni.

A samozřejmě vždy musí vědět, jak dopadla důležitá sportovní utkání. „Hodně k nám chodí hosté, kteří se zajímají o sport. Musíme tedy znát výsledky utkání, které se v areálu a samozřejmě i v televizi konají,“ informuje majitel.

Miroslav Kubálek provozuje restauraci patnáct let. Vybudovat gastronomické zařízení, kde by se lidé cítili dobře a rádi se vraceli, stálo podle jeho slov mnoho úsilí a peněz. Ruku k dílu musela přiložit celá rodina. Prostory byly v hrozném stavu, nezařízené. Ale to už je naštěstí minulost.

Je to náš druhý domov, říkají hosté

Za patnáct let své existence si restaurace Pod Vinicí získala řadu spokojených hostů, kteří se sem rádi vracejí. „Líbí se mi, že s sebou mohu vzít svá vnoučata, která si mají kde hrát, zatímco si v klidu u piva povídám s přáteli,“ říká Jiří Nejedlý a dodává: „Je tady příjemné prostředí. Všichni se známe, trávíme spolu dokonce i dovolené. Absolutně nic mi tady nechybí.“

Mezi další spokojené hosty se řadí také Jiří Havránek. Považuje restauraci za rodinný podnik. Chválí si rovněž vynikající kuchyni. „Pořádáme zde různé rodinné oslavy a posezení, které mám moc rád, protože se všichni sejdeme a popovídáme si“.

Dalším důležitým aspektem, který se určitě hodí, je fakt, že v hospodě se prý velice snadno shánějí řemeslníci. „Při modernizaci našeho bytu nebyl problém někoho sehnat,“ uvádí Havránek.

Hosté vyzdvihují i vstřícnost majitele i obsluhy. „Když jsme rekonstruovali byt, Kubálkovi neváhali a poskytli nám dočasné zázemí,“ dodává Havránek. To Petra Mudrochová se zase ráda zastaví na dobré jídlo. „Je pokaždé z čeho vybírat. Nabídka je rozmanitá. Vždy si pochutná celá naše rodina,“ doplňuje.

Markéta Brychtová