„Z tohoto důvodu budou dočasně odkloněny linky číslo 3, 7, 10, 11, 14 a 16. Budou vedeny po náhradních trasách. Uzavírka bude platit v neděli od 5 do 17.30 hodin,“ informoval náš Deník mluvčí Dopravního podniku města Pardubic Martin Hodný.

 

Jak budou jezdit linky?

o Linky č. 3 a 16 budu obousměrně vedeny zHl. nádraží ul. kpt. Bartoše a Bělehradskou na Hradeckou ulici. Na odklonové trase obslouží všechny nácestné zastávky. Na pravidelné trase vynechají zastávky Autobusové nádr., Palackého, Masarykovo nám., Zimní stadion a Stavařov.

o Linka č. 7 bude obousměrně vedena ztř. 17. listopadu, po Palackého tř., ul. kpt. Bartoše a ul. Bělehradskou na Hradeckou ulici. Na odklonové trase obslouží zastávky Palackého, Autobusové nádr. a Hl. nádraží. Zastávky vul. kpt. Bartoše a vBělehradské ul. projede. Na pravidelné trase linka vynechá zastávky Masarykovo nám., Zimní stad. a Stavařov.

o Linka č. 10 bude obousměrně vedena zHl. nádraží ul. kpt. Bartoše a Bělehradskou na Studentskou ulici. Na odklonové trase obslouží všechny nácestné zastávky. Na pravidelné trase vynechá zastávky Autobusové nádr., Palackého, Masarykovo nám., Zimní stad. a Stavařov.

o Linka č. 11 bude obousměrně vedena odklonovou trasou ze Sukovy tř. na Masarykovo nám. a dále po Palackého tř., ul. kpt. Bartoše a Bělehradskou na ulici Kosmonautů. Na odklonové trase obslouží všechny nácestné zastávky. Na pravidelné trase vynechá zastávky Zimní stadion a Stavařov.

o Linka č. 14 bude ze St. Čívic vedena na Závodu míru (obslouží zastávky Palackého a KPolabinám). Vynechá zastávky Zimní stadion, Stavařov, Polabiny, hotel, Kosmonautů, Polabiny, točna a ve směru do Polabin i Masarykovo náměstí.