Téma na příště: Lehké posilování
Program příští lekce pro naše soutěžící je lehké posilování. „Po krátkém rozehřátí vyzkoušíme některé lehké cviky v posilovně," prozradila program příští hodiny lektorka Gabriela Kristlová.

Ženy - kg - Muži232,4              287,9
-0,1                  + 0,8

Druhé kolo hubnoucí soutěže Hubneme s Deníkem, kterou pořádáme ve spolupráci  s Vektor Wellness clubem v Rokycanově ulici, má za sebou další hodinu. Stejně jako minule to byl HEAT.

Soutěžícím to šlo už o poznání lépe, ale pozor! Trenéři doporučují všem zvýšit aktivitu. „Úbytky váhy by se už měly projevovat. Zatím to jde velmi pozvolna," říká trenérka Gabriela Kristlová.

Představme si soutěžící

Blanka Holešovská (40 let) je strážníkem městské policie. V soutěži jí fandí její manžel a dvě děti. „Můj běžný režim byl cvičit dvakrát týdně na VacuShape, běhat na pásu a občas spinning.  Hubnutí s Deníkem mě ale baví."
Slovo trenérky: „Blanka má jen mírnou nadváhu, ale paradoxně shazovat nemá příliš co. Na své aktuální váze může klidně zůstat, za předpokladu, že vymění pět kilo tuku za pět kilo svalové hmoty. Má problém odpovídající věku, kdy se jí začínají usazovat tuky na břiše a bocích. Upravili jsme proto její jídelníček a doporučili jsme HEAT na spalování tuků a cviky na zpevnění s tím, že by měla cvičit alespoň třikrát týdně," hodnotí trenérka Gabriela Kristlová.

Pavel Petr  (32 let) je marketingový IT specialista zpracovávající výběrová řízení nebo nabídky. Stejně jako velká spousta lidí pracujících výhradně na počítači má i on problémy s bolavými zády a mírnou nadváhou. „Občas zajdu plavat nebo hrát badminton, kdysi jsem hrával squash. Hodina HEATu se mi líbila, půjdu rád znovu."

Lucie Balachoncevová (25 let) je studentkou Dopravní fakulty Univerzity Pardubice. „Sportuji. Pravidelně hraji badminton a chodím na zumbu. Když je sníh, lyžuji. V mládí jsem závodně dělala atletiku a volejbal."

Tomáš Dunda  (31 let) pracuje s výbušninami a připravuje odstřely jako vedoucí trhacích prací. Doma jej podporuje přítelkyně, dcera a pes. „Přítelkyně mě do toho vyhecovala, tak jsem tady. Rekreačně se věnuji jízdnímu kolu a fotbalu.

Zdeněk Novotný (42 let) je lékařem – neurologem v Přelouči a Pardubicích. Z domácího prostředí jej podporuje syn a manželka. „Dvakrát týdně běhám a chodím plavat a na to navazuje triatlon. Potřebuji zhubnout, abych při běhání zmenšil zátěž na klouby."

Jana Morávková (22 let) je studentkou Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice v oboru radiologický asistent.  „Roznáším noviny, takže za jeden den v týdnu nachodím kolem 19 kilometrů. V současné době hubnu sama podle příručky ale chtěla jsem využít i péče profesionálů."