Významnými místy ve městě provede návštěvníky naučná trasa Gočárův okruh. Je pět kilometrů dlouhá, nabízí nenáročnou pěší turistiku městem i krajinou a seznámí s pozoruhodnými místy a stavbami města Lázně Bohdaneč.

Okruh je pojmenován po architektovi Josefu Gočárovi, který na počátku 20. století vytvořil ve městě několik pozoruhodných staveb. Trasa začíná i končí na Masarykově náměstí, jehož dominantou je barokního kostel sv. Maří Magdalény a renesanční budova radnice.

Mezi nejzajímavější zastavení naučné stezky patří skvost kubistické architektury lázeňský pavilon Gočár i další díla známého architekta, a to vodojem a funkcionalistická vila. Dále okruh turisty zavede také ke slunečním hodinám, Tillerovu sedátku, které nechal ve čtyřicátých letech 20. století vybudovat pro svou manželku plukovník Karel Tiller, a ke Kuttnerově kapličce. Podle pověsti bývala kdysi na kopci nad kapličkou tvrz pánů z Cimburka, kde měl být ukryt poklad. Při jeho hledání zde však prý byly nalezeny pouze hluboké sklepy a v nich staré víno.

Ilustrační foto
Jak jsme žili v Československu: Představíme Lázně Bohdaneč