Na stránkách ji najdete vždy ve středu. Dnes odpovídá šéf pardubické záchranky PAVEL SVOBODA.

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem omdlela. Nyní se mi to stalo již podruhé. Průběh byl pokaždé stejný. Najednou se mi udělalo špatně, divně od žaludku, potom přišla tma na oči, šumění v uších a potom celé tělo těžklo, až jsem se neudržela na nohou. Pokaždé mě zachytil přítel. Slyšela jsem, že na mě mluví, ale nemohla jsem mu odpovědět. Jako bych byla strašně moc unavená. Často se mi špatně prokrvují ruce a jindy zase otékají. Nemůže to mít souvislost s krevním oběhem nebo s hormony? Kam s tím? Chtěla bych to vyřešit, protože mě to vystrašilo. Děkuji za odpověď.

„Podobné příznaky mohou svědčit pro závažnou poruchu vašeho zdraví, byť to podle popisu vždy zatím dopadlo pro vás dobře. Neodvažuji se hodnotit příčinu obtíží, protože neznám váš věk, současný zdravotní stav, chronická onemocnění a podobně. Na vině může být jak systém kardiovaskulární, laicky srdíčko a špatně průchodné cévy, všeobecná ateroskleróza, plicní embolizace u mladých žen po antikoncepci, neuropsychická dysbalance, tak i hormonální příčiny. Diagnostické kolečko bych začal u vašeho praktického lékaře, který sám nebo ve spolupráci s kolegy specialisty vyloučí život ohrožující onemocnění a upraví dosavadní medikaci k vašemu prospěchu."

Máte i vy nějaký zdravotní problém, se kterým potřebujete poradit od zkušeného pardubického lékaře? Potom tedy neváhejte a na e-mailovou adresu 
martina.vosahlova@denik.cz nám zašlete svůj dotaz .