Kapelník Vladimír Černý se svými muzikanty připravil tento koncert dokonale. Na vydařeném koncertu se podílela i stálá moderátorka, v Pardubicích velice oblíbená, Jana Trojanová z Prahy. Ta po úvodní skladbě Pernštejnky přivítala před zaplněným sálem všechny účinkující, posluchače a hosty, mezi kterými byli učitelé hudby Jaroslav Švadlenka a Karel Rais a také hudební skladatel, dirigent a pedagog Petr Stříška. Představila i zpěváky hostující pražské kapely Elektroband Pavla Zedníka, Ivanu Brožovou a Josefa Oplta, a také zpěváky Pernštejnky, sestry Anetu a Nellu Šilhánkovy, Tomáše Kyncla a Romana Slavíka.

Kapely se střídaly v produkci oblíbených skladeb, které posluchači znají a mohou si je i zanotovat, což přináší pohodu a radost pro všechny. Muzikanti z Elektrobandu přijeli v oslabení o svého kapelníka Pavla Zedníka, nahradil jej umělecký vedoucí Jaroslav Trnka. Pěvecké duo, spjaté s Elektrobandem od počátku vzniku, Ivana Brožová s Josefem Opltem, předvedli jasně, že jsou hvězdami naší hudební zcény a dostalo se jim i velkého aplausu obecenstva.

V průběhu koncertu předala Jana Trojanová upomínkové předměty a kytičky od kapely Pernštejnky několika oslavencům i pedagogům. Sama si pak se zpěváky také zazpívala.

Mezi oceněnými byla i vozíčkářka Zdenička s doprovodem, která patří mezi stálé posluchače Pernštejnky a zúčastňuje se všech vystoupení. Konečné slovo Jany Trojanové patřilo všem přítomným, sponzorům a všem, kteří podporují Pernštejnku při její bohulibé činnosti a zároveň pozvala na další její vystoupení.

Skvělý koncert pak zakončili všichni muzikanti i zpěváci písničkou – Ta naše písnička česká a závěrečnou směsí polek, což ocenili diváci potleskem ve stoje.

Karel Novotný