„Mám z toho velkou radost. Byla jsem překvapená a moc mě potěšilo, že jsem se dostala do společnosti tak skvělých hereček,“ uvedla Jindra Janoušková.

Do užší nominace se dostaly Tereza Dočkalová z Divadla pod Palmovkou, Veronika Khek Kubařová z Dejvického divadla a Eva Salzmannová z MeetFactory Praha.

V širší nominaci jsou kromě Janouškové také Anna Bazgerová (Horácké divadlo Jihlava), Pavla Beretová (Národní divadlo Praha), Tereza Groszmannová (Národní divadlo Brno), Ivana Hloužková (Národní divadlo Brno), Kateřina Liďáková (Městské divadlo Zlín) a Jana Preissová (Národní divadlo Praha).

Mezi muži budou o ocenění bojovat Daniel Bambas z Městského divadla Mladá Boleslav, Martin Finger z Činoherního studia Ústí nad Labem a Robert Finta z Národního divadla moravskoslezského Ostrava.

Do širší nominace se dostal Ondřej Brousek (Divadlo na Vinohradech Praha), Pavel Hromádka (Slovácké divadlo Uherské Hradiště), Josef Kaluža (Komorní scéna Aréna Ostrava), Ondřej Kavan (Divadlo Na Jezerce Praha), Šimon Krupa (Komorní scéna Aréna Ostrava), Ondřej Pavelka (Národní divadlo Praha) a David Viktora (Národní divadlo moravskoslezské Ostrava).