Školákům na Pardubicku začínají v pondělí týdenní jarní prázdniny. Čím děti během volna zabavit?

Pro rodiče, kteří si nemohou vzít dovolenou a trávit čas s potomky, je tu pětidenní příměstský tábor v Aquacentru Pardubice. „Je velká nemocnost, hodně přihlášených dětí se nám omluvilo, pár míst je tedy ještě k dispozici," řekla včera sportovní manažerka Aquacentra Pardubice Jana Klusáčková.

Přihlásit se mohou děti od 5 do 12 let, plavci i neplavci. Čas budou trávit hodně ve vodě, plaváním i zábavou na vodních atrakcích, ale pobaví se také na trampolínách a horolezecké stěně. Vždy odpoledne v 16 hodin si je rodiče opět vyzvednou.

Půjčovat už mnohdy není co

Aquacentrum dále připravilo zlevněné vstupné do takzvané aqua zóny, kde najdete například divokou řeku, vlnobití, trojskluzavku, tobogán, rekreační bazén s vodopády a vodními chrliči i dětský výukový bazén.
„Sleva třicet procent platí pro jednorázové vstupné i pro abonenty," uvedla manažerka Jana Klusáčková.

Vzhledem k tomu, že vedení bazénu očekává v době jarních prázdnin velké množství rodin s dětmi, zrušilo na nadcházející týden plavání pro seniory a také aquarobic.

Na jarní prázdniny se připravil také Národní hřebčín Kladruby nad Labem. Mimořádně veřejnosti zpřístupní své stáje. „K vidění budou starokladrubští bělouši i vraníci, hlavní stáje, expozice kočárů a postrojovna," uvedl Pavel Douša z kladrubského hřebčína. Ve všední dny se prohlídky uskuteční v 11 a ve 13 hodin. O víkendu 27. a 28. února budou v Kladrubech připraveny prohlídky v 11, 12, 13, 14 a15 hodin.

Pro prázdninové návštěvníky je kromě prohlídky připravena i soutěž.

„Přijďte si tipnout, kolik se v hřebčíně letos narodí hříbat. Při slosování můžete vyhrát publikaci Kladrubáčci, aneb vyprávění starokladrubského hříběte," dodal Pavel Douša. Rodinné vstupné pro dva dospělé a dvě děti činí 470 korun.

Přestože podmínky pro lyžování se nezdají letos ideální, půjčovny vybavení pro zimní sporty si na nezájem lidí rozhodně nestěžují. „Většina vybavení je před prázdninami rozpůjčovaná. Některé velikosti, například dětské lyže 110 a 120 centimetrů, už ani nejsou k dispozici," uvedl Štěpán Moravec z půjčovny sportovního vybavení na pardubické Dukle.