Čtvrteční klíčové utkání se stalo nejsledovanějším pořadem večera. V restauracích a barech to opět vřelo. Ani jedno místečko v pardubickém vyhlášeném sportbaru nezůstalo prázdné. Od první minuty se bouřlivě fandilo a atmosféra, která tam panovala, by pokořila i jižanské lokály, kde se mísí horký temperament a nehrané prožívání zápasů. Šlo totiž o hodně. Případná výhra by nám zajistila postup do semifinále.

Čeští fotbalisté měli ve fanoušcích v pardubickém baru velkou podporu, číšníci skoro ani nestačili nosit pivo.

Někteří si pak dokonce trochu provokativně objednávali vyhlášené červené víno – Modrého Portugala.

S každou minutou zápasu stoupalo napětí a tlak. První varovný signál pro Čechy přišel v 58. minutě, kdy skončil míč v brance střežené českým „pokladem" Petrem Čechem. Naštěstí se jednalo o ofsajd. V 79. minutě jsme však takové štěstí již neměli.

Cristiano Ronaldo opět předvedl své kvality a krásnou hlavičkou zařídil postup Portugalska do semifinále a Čechům odjezd domů.

Modrý Portugal zhořkl v ústech a nálada poklesla na bod mrazu. Ještě více než 10 minut se Češi snažili s výsledkem něco udělat, avšak marně. Portugalce nepokořili. Sen o vítězství se rozplynul. Ale i fandové v baru se shodli, že ostudu nám Baroš a spol. neudělali.

Aneta Vazačová