„Zájemci o městský byt se mohou obracet jak na Bytové poradenské centrum, tak naše odbory,“ říká náměstek primátora Michal Koláček.
„Bytové poradenské centrum bude pro město obstarávat měření bytu, zpracování prohlášení vlastníka a návrhy kupních smluv a vkladů do katastru nemovitostí.“ Za tuto činnost obdrží zhruba tisícovku korun na jeden byt.

V tuto chvíli pardubická radnice eviduje 860 zájemců o koupi vybraných městských bytů. Tedy o něco méně, než nabízí k prodeji. Bytů určených k prodeji je totiž 1080. Všichni nájemníci v blízké době obdrží oficiální nabídku k jejich odkoupení. „K prvnímu prodeji po bytech by mohlo dojít v září,“ odhaduje Michal Koláček. O něco dříve – ještě v průběhu léta – by město mohlo odprodat jeden bytový dům jako celek, protože je o to ze strany současných nájemníků zájem.

Zastupitelé města před časem souhlasili s prodejem bytů v sedmnácti domech, a to za cenu v rozmezí od 9 do 12,5 tisíc korun za metr čtverečný.

Ani s probíhající krizí město o slevě neuvažuje. „Stále se pohybujeme pod polovinou tržní ceny. Ověřili jsme si to při posledních dvou dražbách,“ dodává náměstek pardubického primátora.