Potřebovali by k tomu ještě jednu „maličkost“ – důstojný stadion, který bude splňovat podmínky nejvyšší soutěže.

Sportovci tak společně s širokou veřejností sledují dlouhé debaty o rekonstrukci letního stadionu. A možná i jim vstávají vlasy hrůzou, s čím politická reprezentace přichází.

Nejdříve zastupitelé vtipkovali, že by mohli památkově chráněné tribuny zbourat. Ušetřili by tak spoustu peněz, vyšlo by to levněji, než kdyby je museli nechat rekonstruovat podle pokynů památkářů. Jen pak by si asi někdo z nich musel jít sednout do vězení.

Nyní však hnutí ANO našlo další bizarní řešení, které ovšem na rozdíl od toho předchozího myslí vážně. Problém s nedostatkem parkovacích míst navrhuje vyřešit tím, že některou z tribun po opravě zavře, čímž uměle sníží kapacitu sportoviště.

V praxi by to znamenalo, že vznikne stadion, který vyjde na téměř půl miliardy korun. Na rekonstrukci se dosud nepodařilo sehnat dotaci, takže by všechny peníze šly z městské kasy – a to dokonce z miliardového úvěru, který si radnice vzala od banky. A až by byla první etapa oprav hotová, ještě před otevřením stadionu by se jeho část zavřela. Zcela nové prostory by zely prázdnotou.

Před slavnostním stříháním pásky by se tak třeba ještě natahovala páska bezpečnostní, aby zamezila vstupu. Ta by se stříhala až ve chvíli, kdy po další etapě projektu vzniknou nová parkovací místa. A vzhledem k tomu, jak dlouho politikům trvá, než se domluví na první etapě, mohlo by se stát, že než k tomu dojde, stadion tak zastará, že ho bude nutné opravovat znovu.

Zkrátka řešení hodné Járy Cimrmana.

Vizualizace stadionu. Součástí má být i tréninkové hřiště.
V koalici to skřípe. O letním stadionu se stále nedohodli