"Dělnická strana a Svobodná mládež si Vás dovolují pozvat na hudebně-politické odpoledne – DEN SVOBODY! Politickým mítinkem, který se bude konat 16. č, chtějí zástupci a příznivci Dělnické strany upozornit nynější politický systém, že se nechová ke svým občanům zcela korektně, ani tak, jak vždy slibuje v čase před volbami!" oznamují pořadatelé.

Začátek akce stanovili organizátoři na 14:00 hodin v sobotu 16. srpna. Místo konání však chtějí oficiálně odtajnit až týden před samotnou akcí.

Hudební část akce by měly zajistit tyto skupiny: Attack (CZ), Lobo (CZ), Syndicate (SK), Before The War (SK), Ken Mc Lellan (England - ballady). Dále se hovoří o jedné dosud neupřesněné německé kapele.

Organizátoři slibují i občerstvení a dokonce i zázemí pro rodiny v podobě dětského koutku. Pořadatelé se ale už dopředu snaží vyhnout možným konfliktů se zákonem: "Mějte na paměti, že nacionální akce jsou Systému nepohodlné! Nedávejte mu záminku ke zbytečné perzekuci a šikaně! Dbejte pokynů pořadatelů!" nabádají na stránkách účastníky akce. Záminkou je v tomto případě myšleno například oblečení nebo tetování se zakázanou symbolikou odkazující k nacistickému německu. Návštěvníci akce, která proběhla minulý víkend u Brna problematická tetování přelepovali náplastí.

Video, které pořadatelé zveřejnili jako pozvánku: