„Kvůli rekonstrukci historické radnice se můžete zaposlouchat do tónů muzikantského pořadu v prostorách Mázhausu, které nahradily nepřístupné prostory atria. Druhá změna čeká návštěvníky folkového večera, který se letos nebude konat na Příhrádku, ale na velkém nádvoří zámku. Příčinou je opět rozsáhlá rekonstrukce Příhrádku. Poslední změnou je přesun pořadu folklorních souborů na zámku z malého nádvoří zámku na velké nádvoří. I tato změna má důvod nazývající se rekonstrukce, tentokrát mostku vedoucího do zámku,“ uvedl za organizátory Radim Zajíček.

V sobotu se program přesune do Hradce Králové, kde se od 10 do 16.30 hodin uskuteční akce Na hradeckém rynku. „V Žižkových sadech svůj repertoár představí hned několik folklorních souborů ze tří rozmanitých oblastí České republiky. Hostem pořadu budou dva výrazní zpěváci Hynek a Patrik Hradečtí, kteří jsou mnohonásobnými laureáty pěveckých soutěží,“ řekl autor akce Martin Samek.

Od 16.30 hodin pak bude v Klicperově divadle k vidění scénický pořad folklorních souborů Naše národní. Na ten od 19 hodin naváže večerní zastavení na Šrámkově statku.

Celý festival zakončí v neděli od 14 do 16 hodin Rozmlouvání na zámku v Pardubicích, kde vystoupí například Perníček a Holoubek Pardubice.