Obrátilo se na Královéhradecký kraj s nabídkou okamžité materiální pomoci konkrétním obcím.  Zároveň bude zastupitelstvo 18. června schvalovat čtvrtmilionovou finanční pomoc pro Kralupy nad Labem. „Pardubický kraj nebyl povodněmi zasažen vůbec. Rozhodli jsme se však podat pomocnou ruku těm, kteří takové štěstí neměli. Prostřednictvím úřadu Královéhradeckého kraje jsme nabídli okamžitou materiální pomoc postiženým obcím a nyní čekáme na reakci starostů, co konkrétně potřebují," konstatovala primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková.

Povodně zasáhly mimo jiné právě i sever Královéhradeckého kraje, kam by měla směřovat část materiální pomoci.
„Jako Pardubice jsme chtěli pomoci i konkrétnímu městu, kterého se povodně velmi dotkly. Osobně starostu Kralup znám, vím, jaká je tam situace a jsem si jist, že naši pomoc maximálně využije ve prospěch jeho města. Proto jsem navrhl paní primátorce právě Kralupy nad Vltavou a jsem rád, že vedení města můj návrh podpořilo," prohlásil pardubický zastupitel a poslanec Jiří Skalický.

„Čtvrtmilionovou pomoc musí ještě schválit zastupitelstvo, jež bude zasedat 18. června. Vedení města může navíc rozhodnout o okamžité materiální pomoci v maximální hodnotě 50 tisíc korun," řekl Šimon Hradní z tiskového úseku pardubické radnice.