Velkolepé dekorace vznikají v dílnách Východočeského divadla (VČD)! „Je to největší divadelní zakázka svého druhu v Česku," řekl ředitel VČD PETR DOHNAL (na snímku).

„Scéna, kterou vymyslel uznávaný scénograf a bývalý ředitel Národního divadla v Praze Daniel Dvořák, se vyrábí postupně. Dominovat jí bude 35 metrů dlouhý portál. Půjde o divadlo na divadle. V Goja Music Hall vznikne bohatě zdobená replika pařížské opery," nastínil Petr Dohnal.

„Za pozornost stojí také obří padající lustr, který bude šest metrů vysoký a bude mít tři metry v průměru," poznamenal ředitel VČD. Konečné náklady na výpravu Fantoma opery si zatím nikdo netroufá odhadnout. „Například jen zlatá barva stála 150 tisíc korun," dodal. Muzikál, jehož autorem je Andrew Lloyd Webber a který byl uveden ve 151 městech, ve 30 zemích světa a přeložen byl do 13 jazyků, bude mít českou premiéru na pražském výstavišti v polovině září. Vstupenky už se na něj dají koupit v obvyklých předprodejích.

Pardubický režisér

Představení vznikne pod taktovkou Petra Novotného, který je kmenovým režisérem Východočeského divadla. Hlavní roli Fantoma ztvární Marian Vojtko, jehož jste mohli loni v prosinci spatřit na pardubickém Pernštýnském náměstí při akci Deníku Česko zpívá koledy.

(td, lub)