Oslavy vypuknou úderem pravého poledne na bohdanečském náměstí a v různých částech lázeňského areálu.

Jako první zahraje dechová kapela Pardubická šestka. „Známé české a moravské písně vystřídají filmové a muzikálové melodie v podání Chrudimského komorního orchestru. Poté budou slavnostně spuštěny na náměstí fontány," informovala za pořadatele akce Kateřina Stará.

Velkým lákadlem programu bude vystoupení skupiny Děda Mládek Ilegal Band. Koncerty této formace jsou nabité energií, která neutichne ani s příchodem big bandu Factorial! Orchestra. Tečkou za energetickým koktejlem budou silné dechové sekce a vtipné texty v podání punk-rock-pop-ska kapely Interpret Neznámý.

Inspiraci bude možné načerpat na módní přehlídce originálních šatů a doplňků.

V průběhu dne se návštěvníci mohou těšit i na vystoupení muzikoterapie v podání Základní a Praktické školy Svítání, výstavu veteránů či řemeslné stánky.
V 15 a 17 hodin budou mít návštěvníci jedinečnou příležitost zúčastnit se historické prohlídky lázní s průvodcem.

„Pro děti bude připraveno nespočet her, soutěží o ceny, tvořivých dílen, budou se moci projet na koních nebo zaskákat si na nafukovacích hradech. Chybět nebude ani oblíbené malování na obličej a nejen pro děti bude jistě zajímavé králičí agility," poznamenala Kateřina Stará.

Oslavy vyvrcholí v 19 hodin v lázeňské kavárně a společenském sále večerem s šansony. Akce se koná za každého počasí a vstup je zdarma.