„Vše dobře dopadlo a Léčebna dlouhodobě nemocných Rybitví vlastní Certifikát kvality a bezpečí. Gratuluji všem, kteří se o to zasloužili, a přeji jim, aby i nadále úspěšně pomáhali potřebným pacientům v jejich léčbě a z velké části i při návratu do domácího prostředí. Pardubický kraj jim v tom bude pomáhat zejména při stavebních úpravách budov. V příštím roce to bude především tolik potřebná rekonstrukce elektroinstalace," konstatoval první náměstek hejtmana zodpovědný za zdravotnictví Roman Línek.

Pardubický kraj investoval už v roce 2011 do opravy dvou výtahů v léčebně, poté se tu podařilo opravit sociální zařízení, koupelny a zbudovat na patrech dvě recepce pro ošetřovatelský personál.

Zateplení budov

Zatím největším projektem bylo zateplení budov za 11 milionů korun, které bylo ukončeno v červnu roku 2015. Největší část zaplatily evropské fondy a podílel se i Pardubický kraj a Státní fond životního prostředí. „Na rekonstrukci elektroinstalace a na zajištění záložního zdroje za 10 milionů korun je už schválena dotace z Ministerstva zdravotnictví a dvaceti procenty se bude podílet i Pardubický kraj," uvedla ředitelka léčebny Jana Tomšů.

V léčebně je 105 lůžek následné péče a 17 pobytových sociálních lůžek. Více než polovina klientů odchází pro doléčení do domácího ošetřování a třetina do sociálních ústavů. Vedení léčebny se také přizpůsobuje poptávce po službách rodinám z terénu.