Jak to mohou udělat? Stačí dorazit na dnešní hokejový zápas mezi týmy HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a HC Slavia Praha, které začíná v 18 hodin, a vzít s sebou plyšáka.

„V zámoří jsou tyto akce tradiční, ale u nás tak obvyklé nejsou," uvedl mluvčí hokejového klubu Jan Hrabal s tím, že v zámoří je akce známá pod názvem Teddy Bear Toss. Spočívá v zaházení ledu plyšovými zvířátky po vstřelení první branky domácího celku.

„Do této prospěšné akce se mohou zapojit všichni hokejoví příznivci. Stačí jediné: na hokej si s sebou vzít plyšovou hračku, kterých má doma každý jistě dost. Pak už stačí jen fandit a čekat na branku Pardubáků – plyšáková mánie může vypuknout," láká na dnešní dobročinnou akci Jan Hrabal.

Plyšáci poputují do dětských domovů

Cíl akce je jasný – po vstřelené brance Pardubic zasypat led co největším počtem plyšových hraček. Ty pak poputují do dětských domovů.
„Věříme, že se tato akce ujme a led bude plný plyšových medvídků. Naši mládežníci budou připraveni led co nejrychleji odklidit, aby nedošlo k výraznému časovému zpoždění," řekl marketingový manažer klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Jan Kratochvíl.