Ihned po vítězství pardubických hokejistů v Liberci se na klubovém webu objevila zpráva o tom, že vstupenky na finále se začínají prodávat v úterý ráno. U pokladen ČEZ Areny se pak skutečně již dlouho před plánovaným otevřením tvořila fronta. Lidé stojící v ní však ještě netušili, že si to zkouší nanečisto.V noci totiž klub tuto informaci ze svých stránek stáhl a pouze napsal, že prodávat se začne až ve čtvrtek.

To však mnoho lidí ve frontě nevědělo. „Čekal jsem tam, jako blbec, abych si pořídil vstupenku mezi prvními. V kase ale ani krátce před devátou hodinou, tedy těsně před otevřením, nikdo nebyl. Podezřelé to bylo i tím, že na oknech pokladen visely nápisy, že je vyprodáno. Teprve později jsme si uvědomili, že to patří k poslednímu domácímu utkání. Poté někdo z fronty někam zavolal  a my se teprve nyní dozvěděli, že dnes si lístek nekoupíme. Bylo to vůči nám dost sprosté,“ řekl včera našemu Deníku 37letý František z Pardubic.

„Původně jsme takto prodávat chtěli, ale spadl nám systém, a tak kvůli tomu musíme dát lístky do prodeje až o den později,“ řekl včera našemu Deníku marketingový manažer klubu Miroslav Novotný. „Všem lidem, kteří tam stáli, jsem se omluvil a nabídl jim alternativu, aby tam už příště nemuseli,“ dodal Miroslav Novotný. Otázkou je, kdy to fanouškům sdělil.

„Já byl ve frontě celou dobu. Vůbec nikdo nepřišel a nic nám neříkal! Museli jsme si to zjistit sami,“ pravil rozhořčeně František.
Stejně rozmrzelí byli i fanoušci, kteří si chtěli zarezervovat vstupenky přes internet. Podle původní informace to mělo být spuštěno v noci na středu. „Nařídil jsem si budík na půlnoc. Pak jsem byl docela naštvaný, když jsem si na  stránkách přečetl, že to bude až druhý den,“ řekl Deníku fanoušek Stanislav.

Čekání na vítězství zdravého rozumu

Odvolání původní verze z internetových stránek klubu však paradoxně fanoušky trochu potěšilo. Z webu totiž zmizely i ceny lístků na finále, které se tam ihned po vítězném utkání v Liberci objevily.

„Nejdražší lupen byl za 550, stání za 300 korun,“ neslo se mezi fanoušky, kteří se z této informace jen stěží vzpamatovávali. Zbývala tedy naděje, že by mohly být ceny upraveny směrem dolů.

„Doufám, že někdo dostal rozum a ceny vstupenek ještě přehodnotí,“ věřili celé včerejší dopoledne pardubičtí fandové. Bohužel, nestalo se, a tak dnes ráno vejdou do prodeje nejdražší vstupenky v pardubické historii play off!
Lístky kategorie A vyjdou na 550 korun, kategorie B na 500, kategorie C na 450, kategorie D na 350 a stání na téměř neuvěřitelných 300 korun!

„Otevírací doba pokladen pro předprodej vstupenek na finále je v pracovní dny od 9 do 12 a od 13 do 19 hodin. O víkendu od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. V den konání domácího zápasu se prodává až do začátku utkání,“ upřesnil Pardubickému deníku marketingový manažer hokejového klubu Miroslav Novotný.