Podle Línka by požadavek na případné odstoupení Čunka z funkce předsedy strany neměli probírat před veřejností. Na rozhodnutí pardubických lidovců, které zveřejní až na celostátní konferenci, prý neměla přímý vliv stanoviska jiných krajů. Pardubická KDU-ČSL ale souhlasí s návrhem, aby sjezd v dubnu 2008 volil nové vedení strany.

"Dohodli jsme se, že do zítra do 17:00 naše stanovisko nebudeme nikde prezentovat. Ale krajská delegace tam jede s jasnou pozicí. Jsem tvrdě zastáncem toho, aby debata byla na půdě KDU-ČSL, a co nejméně s tím českou veřejnost otravovat," uvedl Línek.

O Línkovi se dosud spekulovalo jako o jednom z hlavních kandidátů na křeslo ministra pro místní rozvoj, které ve středu opustí Čunek. Ten ohlásil demisi poté, co nejvyšší státní zástupkyně znovu otevřela případ údajné korupce v době jeho starostování ve Vsetíně. Línek v první reakci oznámil, že nabídku od premiéra Mirka Topolánka na vstup do vlády přijal. Situaci však změnila dnešní zpráva o smrti hejtmana Rabase.

"Dospěl jsem v několika dnech k závěru, že mé místo je v Pardubickém kraji. Mé rozhodnutí bylo umocněno smutnou událostí, že můj kolega a politický partner Michal Rabas bohužel zemřel," uvedl Línek. Rabas podlehl rakovině.