„Dynamo Pardubice se posune svým zázemím na úroveň evropského velkoklubu. Plánujeme arénu, která bude patřit multifunkčností mezi nejmodernější v Evropě s hotelem, kongresovým centrem. Hala bude odpovídat technickému vybavení v NHL. V projektu klademe důraz na to, aby návštěva zápasu byla pro fanoušky nejen sportovním zážitkem. Hokej musí být zábavou pro celou rodinu,“ vysvětlil Dědek.

Hokejisté nyní hrají své zápasy v Enteria areně v centru města, která v posledních dvaceti letech prošla dvěma rekonstrukcemi. Její kapacita je přes 10 tisíc diváků a vlastní ji městská akciová společnost Rozvojový fond Pardubice. Za zajímavou považují Dědkovu nabídku i někteří opoziční zastupitelé.

Hala by měla zajistit komfort pro diváky i hokejisty. "Pro Dynamo je to další krok, kterým buduje svoji značku a renomé ve světě,“ řekl člen představenstva hokejového klubu Dušan Salfický.

Hokejisté nyní hrají své zápasy v Enteria areně v centru města, která v posledních dvaceti letech prošla dvěma rekonstrukcemi. Její kapacita je přes 10 tisíc diváků a vlastní ji městská akciová společnost Rozvojový fond Pardubice. Majitel Dynama už o svém záměru informoval vedení města, jednání s politiky by měla trvat následujících šest měsíců.

Psali jsme:

Dominanty v nočních Pardubicích. Enteria arena.
Nový zimní stadion v Pardubicích. Třetí ledová plocha nejspíš nevznikne u arény

„Petr Dědek představil svůj záměr členům vedení města s tím, že vyzval město k jednání o možné spolupráci na zamýšleném projektu. Vedení města přijalo nabídku k zahájení jednání o podmínkách spolupráce,“ sdělil mluvčí magistrátu Radim Jelínek.

Případný vznik nové multifunkční haly bude podle Jelínka mít vliv například na fungování současné hokejové arény v centru města nebo projekt Dukla sportovní. Podmínky spolupráce pak musí být schváleny zastupitelstvem města.

Město se již dříve zavázalo, že nový zimní stadion postaví. Současné dvě ledové plochy jsou využity prakticky na sto procent, třetí plocha se v Pardubicích bude hodit. Navíc by se ulevilo aréně, kde by tak mohlo být více komerčních akcí. FOTO: Luboš Jeníč
FOTOGALERIE: Třetí pardubická ledová plocha vznikne na Hůrkách

Za zajímavou považují Dědkovu nabídku i někteří opoziční zastupitelé.

"Pokud by pan Dědek dokázal za svoje peníze realizovat takovou stavbu, bylo by to pro město skvělé. Hotel i kongresové centrum tady citelně chybí. Problémem by mohlo být, že by současná hala zůstala prázdná, což by asi dost zvedlo provozní náklady Rozvojového fondu. Ale zase by pak hala mohla být využívána skutečně multifunkčně, nyní slouží hlavně hokejistům A týmu," nechal se slyšet zastupitel za Pardubáky František Brendl.

O zbrusu nové hale se už jednou psalo v roce 2008, ale tehdy to byl apríl… ZDE