Měsíc je 1. 12. ve 13 hodin a 44 minut v poslední čtvrti. V tomto týdnu prochází souhvězdími Býka, Blíženců, Raka a Lva.

Ve dnech 26. a 27. listopadu se promítá poblíž planety Mars, 29. listopadu projde těsně kolem hvězdokupy Jesličky v souhvězdí Raka. V sobotu 1. prosince nastává konjunkce Saturnu s Měsícem, nedaleko této dvojice se nachází také nejjasnější hvězda v souhvězdí Lva, stálice Regulus.

Planety viditelné okem:

Merkur a Jupiter jsou nepozorovatelné. Saturn vychází koncem týdne hodinu před půlnocí, pozorovat jej můžeme v souhvězdí Lva nejlépe ve druhé polovině noci. Ráno za svítání září vysoko nad jihovýchodem Jitřenka – Venuše. Je nejjasnějším objektem ranní oblohy, pohybuje se v souhvězdí Panny, koncem týdne se přiblíží k nejjasnější hvězdě tohoto souhvězdí, stálici Spika. Načervenalý Mars vychází již zvečera, prochází souhvězdím Blíženců. V prosinci nastávají pro jeho pozorování ideální podmínky - postupně stoupá jasnost, nad obzorem bude vidět v průběhu celé noci a z celého roku bude mít také největší úhlový průměr.

Kometa 17/P Holmes je stále dobře viditelná v souhvězdí Persea poblíž hvězdy Mirfak jako mlhavý kruhový obláček. S vyhledáním komety je možné začít hned zvečera po setmění, kdy pozorování nebude rušit měsíční svit. Kometa je od nás daleko zhruba 250 milionů kilometrů, vzdaluje se od Země i Slunce a její jasnost postupně klesá.