Přestavba pardubického plaveckého areálu se blíží ke konci, město objekt převzalo od stavebních firem a nyní začaly přípravy na jeho otevření. Plavecký areál se opravuje od roku 2010 a rekonstrukce bude stát téměř 500 milionů korun.

„Po předání areálu Aquacentra Pardubice má obecně prospěšná společnost PAP Pardubice, která bude bazén spravovat, měsíc na to, aby ho dovybavila, a 1. června se bude plavat," uvedl náměstek pardubické primátorky Jindřich Tauber, který má realizaci projektu na starosti.

Objevily se až stovky závad

Odstraněny by měly být i závady, které se při rekonstrukci objevily. Podle některých informací jich měly být až stovky. Podle Taubera bylo chyb mnoho, ale byly mezi nimi většinou drobnosti, které už jsou opravené, a akvapark bude fungovat bez problémů.

Pardubické aquacentrum se po rozsáhlé rekonstrukci slavnostně otevře 30. května. O den později si lidé budou moci areál prohlédnout „za sucha" a 1. června se v bazénech budou moct vykoupat první návštěvníci. Město nyní připravuje program třídenního otevírání.

Do bazénu na dvě hodiny za 80 korun

Stanovený je i ceník. Například dospělý návštěvník zaplatí za dvě hodiny v bazénu 80 korun, za akvapark 160 korun a za wellness 220 korun. Lidé, kteří budou chodit plavat pravidelně, budou mít slevy.  Součástí akvaparku je i letní pláž s tobogany a venkovním bazénem. Ta se opravuje také. Podle Jindřicha Taubera je hotový bazén a dělají se terénní úpravy. Letní pláž se má otevřít 1. července.

Plavecký areál se nákladně přestavuje od roku 2010. Z původní budovy se zachoval objekt s padesátimetrovým bazénem, nově přibyl objekt wellness na místě dřívější výměníkové stanice. Ze druhé strany na bazén navazuje prosklený akvapark vybudovaný místo skokanského bazénu. K plaveckému areálu náleží i Letní pláž a posilovna.