Neznamená to však, že se vzdává plánu revitalizovat park pod pardubickým zámkem s podporou Evropské unie.

Žádost nemá smysl

„V situaci, kdy vítěz z výběrového řízení na rekonstrukci parku odmítl plnit již uzavřenou smlouvu a jednostranně ji vypověděl, pozbývá naše žádost smysl," řekla primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková.
Město se ale podle ní připravuje na podání nové žádosti  o dotaci a výběrové řízení na zhotovitele stavby.
Dříve než město žádost podá, musí mít jasno v tom, zda získá povolení ke kácení stromů, jak s ním počítá projekt architekta Tomáše Jiránka.
Část tohoto rozhodnutí totiž o prázdninách zrušil krajský úřad. Město musí doplnit  posudky a znovu absolvovat celé řízení. „Až budeme mít jasno, podáme novou žádost o dotace. Pak také vyhlásíme výběrové řízení na firmu, která práce provede," nastínila další postup primátorka.

Vzít rozum do hrsti

„Upřímně řečeno, nerozumím některým krokům města. Na jednu stranu vedení oznamuje, že se stahuje žádost, na druhou stranu hledá znalce, aby vypracoval odborné posudky," konstatoval předseda občanského sdružení Zelená pro Pardubicko Jan Linhart.
„Vyzýváme město, aby konečně vzalo zdravý rozum do hrsti a začalo jednat s občanskými sdruženími a odborníky o tom, jak park revitalizovat za poloviční peníze," řekl předseda občanského sdružení Zelená pro Pardubicko.

„Není důvod kácet v tak velkém rozsahu, je třeba upravit cesty a rozumně celý park revitalizovat. Jsme přesvědčeni o tom, že se to dá udělat za 20 nebo 30 milionů korun a ne za 80 a více milionů," dodal.