Pardubický zastupitel Michal Koláček končí na ministerstvu pro místní rozvoj, kde dva roky působil jako náměstek.

Na ministerstvu bude Koláček působit ještě do konce tohoto měsíce, na rozvázaní spolupráce se s ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským dohodl z rodinných důvodů.

„Dva roky jsem dojížděl do Prahy každý den. Práce na ministerstvu pro mě byla zajímavou zkušeností, ale do Prahy jsem se stěhovat nechtěl a každodenní dojíždění už začínalo být nad mé síly," nechal se slyšet Michal Koláček.

Zákon o veřejných zakázkách prošel

Pardubický politik šel na ministerstvo především s cílem prosadit novou podobu zákona o zadávání veřejných zakázek. Tento úkol si může odškrtnout jako splněný.

„Nový zákon je od dubna v platnosti a určitě je mnohem lepší, než byl ten předchozí," podotkl zastupitel města Pardubice.
Jinak měl Koláček na ministerstvu v gesci vnitřní chod úřadu, takže se zabýval spíše běžnou agendou, která navenek není příliš vidět.
Po konci na ministerstvu se Michal Koláček hodlá vrátit k tomu, co dělal před vstupem do politiky. Bude soudním znalcem v oborech ekonomika a stavebnictví. K této práci se vrátí po dlouhých 14 letech.

V letech 1998 až 2010 totiž působil jako náměstek primátora Pardubic, v roce 2010 se  stal náměstkem na ministerstvu. Členem pardubického zastupitelstva byl Michal Koláček poprvé již v letech 1992 až 1994, od roku 1998 je pak zastupitelem nepřetržitě.

Lukáš Dubský