„Sobotní den na pardubickém závodišti jsem si užil. Možná někomu včetně mě bylo trochu teplo, ale pro řadu jezdců i koní mohly být podmínky optimální," přemítal Peter Freestone.

„Třetí kvalifikace je velký závod, ale pořád, když se třeba někomu nepovede úplně podle jeho představ, má šanci to napravit," podotkl pravidelný návštěvník pardubického závodiště, který měl možnost živě sledovat další výjimečné představení žokeje Josefa Váni staršího v sedle.

Osminásobný vítěz Velké pardubické se s Rabbit Hawk Wingem objevil v Ceně společnosti Explosia. Skončili sice na posledním devátém místě, ale žokej a trenér v jedné osobě byl podle svých slov spokojen.
Prý to bylo dobrá příprava na čtvrtou kvalifikaci na Velkou pardubickou. Do té se tato dvojice kvalifikovala už v červnu.

VÁŇU DOSTIHY BAVÍ

„Myslím, že Josef Váňa starší by i teď chtěl vyhrávat. Byl hodně dlouho na vrcholu, ale je si vědom toho, že vítězných dostihů v pozici žokeje už asi nebude tolik. Přesto mám pocit, že si závody užívá a baví se jimi. To, že je ve svých takřka 64 letech stále v sedle, svědčí 
o tom, že dostihy prostě nade vše miluje," uzavřel Mercuryho bývalý osobní tajemník.