Palubovka ve sportovní hale a vybavení stravovacího provozu školy. To byla dvě hlavní témata, o kterých jednal s vedením pardubického Gymnázia Dašická hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.
Ten navštívil i nové laboratoře pro chemii, biologii a fyziku, které byly pořízeny z projektu Pardubického kraje na podporu technického a přírodovědného vzdělávání.

Závažný problém

Zástupci školy s hejtmanem řešili dodatečné vybavení sportovní haly, kde se v posledních měsících objevil závažný problém s kvalitou palubovky. „Aby se tam mohly hrát i nejvyšší sportovní soutěže, musí palubovka odpovídat určitým standardům. Pokud to nezpůsobí problémy s čerpáním evropské dotace na tento projekt, zvažujeme nyní, zda místo drahé opravy nepřistoupíme ke kompletní výměně palubovky," uvedl po návštěvě Martin Netolický.

Jeho další zastávkou byl stravovací provoz. Ten by měl po více než čtyřiceti letech získat nový nábytek. „Je trochu paradoxní, že ve zcela nové jídelně jsou stále původní židle z roku 1977. Věřím, že díky novým stolům a židlím zlepšíme zázemí stravování studentů a učitelů," komentoval situaci hejtman.

Přes tisíc obědů

Jídelna Gymnázia Dašická vaří denně přes tisícovku obědů, na které sem chodí rovněž zájemci z dalších škol nebo firem.