Když však přijde poděkování v podobě ceny Mluvčí roku 2013, je to zpráva doslova výborná.
Držitelkou tohoto ocenění se v Pardubickém kraji stala Vendula Horáková, kterou jistě znáte jako mluvčí Hasičského záchranného sboru pro Pardubický kraj.

„Považuji si toho a moc mě to potěšilo. Jedu teď už třináctý rok jako hasičská mluvčí a je to pro mě impulz, abych tu práci hasičů propagovala i nadále," reagovala Vendula Horáková.
Výběru nejlepších tiskových mluvčí z celé republiky je hlavním partnerem také vydavatelství VLTAVA – LABE PRESS, které vydává i Váš regionální Deník. Vendula Horáková byla i naše kolegyně, tehdy ještě v redakci Pardubických novin. I za redakční kolektiv jí proto k tomuto úspěchu gratulujeme.

Pořád ve střehu

„Zkušenosti získané mezi novináři teď zúročuji na té druhé straně. Prošla jsme televizí i rádiem, ale na noviny vzpomínám ráda. Byli tam dobří lidé a těch je málo," vzpomíná na své začátky v médiích Vendula Horáková.

Jako tisková mluvčí se nestará jen o vydávání tiskových zpráv.
Připravuje také besedy pro školy, shání pro děti třeba omalovánky s hasičskou tematikou, domlouvá účast hasičů na akcích pro veřejnost, natáčení pro televize a hlavně – musí být neustále k sehnání na telefonu.

„Občas je těch negativních zpráv až moc a já bych raději komentovala něco pozitivního. Ta práce mě ale pořád baví," uzavírá Vendulka.