Na letišti se po rozšíření pojezdových drah dobudovává také areál pro skladování a výdej leteckých pohonných hmot či pozemních služeb.

„Toto vše jednoznačně zvyšuje bezpečnost leteckého provozu. Je to pro nás prozatím největší investice, která je ale nutná k tomu, aby letiště splňovalo všechny parametry, jež jako civilní mezinárodní vzdušný přístav musí mít," řekl za investora ředitel společnosti EBA Jan Andrlík.

Palivová stanice

Díky zásobníkům paliva se letiště stane soběstačným i v případě větších letounů. „Nestane se nám tedy už to, že když přiletí například Ruslan, budeme shánět palivo po celé republice, protože ho nebudeme sami mít kde připravit," vysvětlil Jan Andrlík.

Nové palivové zásobníky a čerpací stanice usnadňuje odbavení jednotlivých letounů. Naráz může obsluhovat dvě cisterny, od kterých může přijímat nebo vydávat tři různá paliva. Zařízení je vybaveno nejnovější technologií pro zachování kvality benzínů.

Celý areál má také vlastní oplocení se zvláštním kamerovým okruhem a ostrahou.

Každý zásobník má pod sebou také dostatečně velkou zádržnou nádrž pro případ úniku kapaliny, aby se zabránilo ekologickým škodám.