Těmito slovy vzpomenula Univerzita Pardubice na umělce a architekta Bořka Šípka, který v sobotu zemřel ve věku 66 let.

Jeho stopu ponesou i Pardubice. V areálu Univerzity Pardubice 13. listopadu 2015 představil osmou z laviček Václava Havla u příležitosti otevření nového objektu poslucháren a laboratoří Univerzity Pardubice.
Lavičku Václava Havla přijel v loňském roce osobně uvést do provozu právě sám Bořek Šípek.

„Václav Havel měl vždy u sebe dvě tužky, jednu zelenou a jednu červenou. Své jméno Václav Havel napsal vždy zeleně, a proto je tu šnek – značka pro podpis. A pod ten zelený podpis vždy udělal červené srdíčko. Takže tady máme kompletní podpis Václava Havla," objasnil při své poslední návštěvě Pardubic.

Podle návrhu Bořka Šípka měla v Pardubicích vyrůst i další stavba. Polyfunkční dům Babylon na sídlišti Višňovka. Stavba ale narazila zejména na problémy spojené se špatnou dopravní oblužností.Polyfunkční dům Babylon


Bořek Šípek

Architekt, výtvarník a pedagog Bořek Šípek se narodil 14. června 1949 v Praze. Po studiích a emigraci na sebe upozornil řadou prací. Za prezidenta Václava Havla byl hradním architektem. Navrhoval skleněné umělecké objekty i designové kusy nábytku a získal řadu ocenění. V posledním roce bojoval s rakovinou slinivky.