Obě strany samozřejmě mají svůj názor na konečný výsledek a vlastní přípravu. Pardubice chtějí Hradci vrátit jeden vtípek.

„Zápas začíná dnes v 17:40, ale žádáme fanoušky, ať dorazí co nejdříve. Deset minut před začátkem hry máme připravené překvapení, jímž reagujeme na první derby sezony v Hradci. Bude to takový malý klip, nad kterým se zasmějí fanoušci," slibuje tajemně mluvčí pardubického hokejového klubu Jan Hrabal.

Hradečtí fanoušci slibují vlastní choreo na tribuně. „Nic speciálního neplánujeme. Pokřiky na Pardubice máme pořád stejné. Představíme navíc dva nové chorály, ale ty vyloženě na Pardubice zaměřené nebudou. Výsledek většinou netipuji, ale doufám, že vyhrajeme v hledišti. Byl bych spokojen se dvěma body," nechal se slyšet Petr Král, šéf hradeckého kotle.

Lístky nepodraží

Kde Pardubice naopak nebudou hledat odvetu, jsou ceny lístků. Při minulém derby totiž hradecký klub zdražil lístky pro fanoušky hostí s pokryteckým odůvodněním, že má přece se zápasem vyšší výdaje za bezpečnost.

„Kdybychom zdražili lístky jen pro fanoušky Hradce, bylo by to vůči nim neslušné. Takovou věc bychom udělali plošně, aby se o náklady podělili všichni fanoušci, protože se taková věc týká všech. Jsme rádi, že je zápas vyprodaný. Asi by bylo plno, i kdyby bylo vstupné vyšší. Ale v Pardubicích se taková věc nikdy nedělala a věřím, že ani dělat nebude. Taková akce, že zdražíte lístky jenom pro hosty, nám ze strany hostitele nepřijde moc férová," komentoval Jan Hrabal.