Celkem šest milionů korun prosázeli lidé během neděle na dostihovém závodišti v Pardubicích.

Největší výhra činila 62 tisíc za 300 vsazených korun. „Byl to člověk, který správně tipnul pořadí prvních tří koní při Velké pardubické," uvedl ředitel sázkové společnosti Petr Mrňák. Výsledek Velké pardubické byl poměrně nečekaný. Navíc se tentokrát na startu neobjevil žádný z obhájců vítězství v tomto legendárním dostihu, čehož se řada lidé při sázení „chytá".

Uhodnout koně a žokeje, kteří stanou na stupních vítězů a ještě jejich správné pořadí, se v neděli povedlo jen dvěma lidem.

Nejčastěji riskovali padesát pět korun

Podle průzkumu Deníku běžní návštěvníci nejčastěji využívali nejnižší možnou sázku, která se dala vsadit – 50 korun. Vsadit si mohli v neděli na výsledek osmi dostihů, tím osmým byla právě Velká pardubická.

„Ve druhém dostihu jsem vsadila 55 korun a vyhrála 125 korun. Jsem spokojená," podělila se o svou radost Tereza Švástová. Do Pardubic přijela z Hradce Králové na Velkou pardubickou podruhé.
Také Marcela Pechová sáhla do peněženky pro 55 korun.

„Jsem na Velké pardubické poprvé, tak chci zkusit štěstí. Jméno koně vyberu jen namátkou," svěřila se návštěvnice, která vážila cestu až z Olomouce.
Celých tři sta korun vsadila na hlavní dostih Světlana Kubínková z Brněnska.

„Vybrala jsem si číslo pět Universe of Gracie s žokejem Janem Faltejskem. Nikdo mi neradil, vsadila jsem na vlastní intuici," uvedla Světlana Kubínková. Její tip nebyl nejlepší. Universe of Gracie doběhl na čtvrtém místě.

Koně vybírali
 podle vzhledu

Z pětisetkorunového zisku se v neděli radoval Vláďa z Tábora. „Ve druhém dostihu jsem vsadil stovku a vyhrál jsem šest set korun," spokojeně si mnul ruce ve frontě na další sázku.
„My sázíme jen pro zábavu, vyhráváme tak desetikoruny," smála se Radka Bohuslavová z Prahy.

A podle čeho návštěvníci, převážně laici, své koňské favority vybírali? „Podle toho, jak se mi líbí, jak jsou hezcí," zněla nejčastější odpověď.