Složení zastupitelstev obvodů
• MO Pardubice I: ANO 5 mandátů, ČSSD 2, KSČM 1, TOP 09 1, Pardubáci 1, SPP 1, ODS 1, Patrioti 1, Naše Pardubice 1, KPP 1
• MO Pardubice II: ANO 4 mandáty, ČSSD 3, ODS 3, KSČM 1, KPP 1, Pardubáci 1, TOP 09 1, Patrioti 1
• MO Pardubice III: ODS 5 mandátů, ANO 3, ČSSD 2, SPP 2, KSČM 1, Pardubáci 1, KPP 1
• MO Pardubice IV: ODS 6 mandátů, ANO 3, Pardubáci 1, SPP 1, KPP 1, ČSSD 1, PPL 1, KSČM 1
• MO Pardubice V: SPP 4 mandáty, ANO 2, KSČM 2, ČSSD 2, ODS 2, Patrioti 1, KPP 1, Pardubáci 1
• MO Pardubice VI: PPL 6 mandátů, ANO 4, SPP 2, Nezávislí 1, KSČM 1, ODS 1
• MO Pardubice VII: PPL 5 mandátů, SPP 2, ČSSD 2, Pardubáci 1, ANO 1, KPP 1, KSČM 1, Patrioti 1, ODS 1
• MO Pardubice VIII: PPL 9 mandátů

Jak bude vypadat konečné složení koalice na pardubické radnici, by měly ANO a ČSSD oznámit ve středu.

Je ale pravděpodobné, že spolu s nimi budou další čtyři roky vést město také TOP 09 a Koalice pro Pardubice.

Na většině malých radnic už je však budoucí vláda domluvená. Už po volbách bylo jasné, že většina dosavadních starostů svou pozici obhájí.
Jedinou novou tváří by tak měl být Radek Hejný z hnutí ANO. Ten by se měl stát starostou druhého obvodu.

Také na pardubické „jedničce" vyhrálo komunální volby hnutí ANO, které získalo třetinu mandátů z 15 zastupitelských křesel. Koalici vytvořilo s lidovci, Patrioty Pardubic a Sdružením pro Pardubice (SPP). Tyto strany získaly každá po jednom mandátu. Starostou by se tak opět měl stát Jaroslav Menšík (ANO), který před čtyřmi lety kandidoval za SPP.

Místo v radě

„Programové priority máme totožné. Je mezi nimi i revitalizace Závodu Míru, spolupráce s městem na odbahnění Matičního jezera nebo dokončení regenerace sídliště Karlovina," sdělil Deníku Jaroslav Menšík. Poprvé by se zastupitelé měli sejít již ve středu 5. listopadu.

Místostarostkou by se pak měla stát Andrea Troníčková (ANO), další členové koalice získají místo v radě.

Jediný městský obvod (MO), kde se po volbách s největší pravděpodobností změní starosta, je MO Pardubice II. Současný šéf radnice Jiří Srbek (ODS) už nechtěl ve funkci pokračovat a bude jen řadovým zastupitelem. Novým starostou by se měl stát Radek Hejný, který byl v Polabinách lídrem vítězného hnutí ANO.

Nejsilnější strany

„Dohodly se tři nejsilnější strany – tedy ANO, ČSSD a ODS. Už jsme mluvili o jménu místostarosty či radních, ale to bych zatím nerad prozrazoval. Ustavující zastupitelstvo se bude zřejmě konat 5. listopadu," řekl Radek Hejný.
Celkem bez problémů vznikla koalice na třetím obvodě. Voliči tam celkem jasně dali najevo, že jim současný starosta Vítězslav Štěpánek (ODS) vyhovuje, a tak bude v této funkci pokračovat i v dalším volebním období.

„Respektujeme přání voličů, a tak koalici vytvoří tři nejsilnější strany – tedy ODS, ANO a ČSSD. Starostou budu já a místostarostou Martin Kolovratník z hnutí ANO," nechal se slyšet Vítězslav Štěpánek. ODS by měla obsadit tři místa v radě, ostatní koaliční spojenci po jednom.

Svého starostu bude mít ODS i ve čtvrtém obvodě. Tam bude na tomto postu pokračovat Petr Heřmanský. V této městské části zaznamenali občanští demokraté takový úspěch, že pravděpodobně obsadí i post místostarosty.
„Naše sdružení se na koalici dohodlo s Koalicí pro Pardubice (KPP) a sdružením Pardubice pro lidi. Obě strany by měly mít místo v radě," poznamenal Petr Heřmanský s tím, že ustavující zastupitelstvo je v plánu 5. listopadu.
Hotová koalice je rovněž ve Svítkově. Starostu tam bude mít uskupení Pardubice pro lidi (PPL) a bude jím dosavadní šéf malé radnice Petr Králíček, který před čtyřmi roky kandidoval ještě za SPP.

„Na koalici jsme se domluvili s hnutím ANO s podporou ODS a Nezávislých. Mluvili jsme i o jménech lidí, kteří by měli usednout v radě či výborech," prozradil Petr Králíček. V radě by měly zasednout pouze dvě nejsilnější strany – PPL bude mít tři členy a ANO dva radní. Ustavující zastupitelstvo se bude konat v pondělí 3. listopadu.

Stejné složení

PPL bude mít starostu i v sedmém obvodě, kde zůstane vedení obvodu stejné – starostou bude Vítězslav Čapek a místostarostou Jan Rejda (Pardubáci). „Na nějakou koalici a opozici si tu nehrajeme. Hodlám spolupracovat se všemi," dodal Vítězslav Čapek.
Jediný obvod, kde zatím není definitivně domluvena koalice, je pardubická „pětka".

Tam by pravděpodobně měl v roli starosty pokračovat Jiří Hájek, jehož SPP na Dukle volby vyhrálo. „Zbývají ještě dvě možné varianty koalice, jasno by mělo být do pátku," vyjádřil se Jiří Hájek. Termín ustavujícího zasedání zastupitelstva zatím není znám, ale podle Jiřího Hájka by to mělo být kolem 10. listopadu.

Od začátku jasno bylo v osmém obvodu, kde kandidovalo pouze uskupení PPL, které tak obsadilo všech devět mandátů v zastupitelstvu.

Staronovým starostou by se v Hostovicích měl stát Josef Jirout.