Policie a hasiči na mělických písnících pátrali po ztraceném jedenáctiletém chlapci.

Jedenáctiletý D.Z. z Vysokomýtska se ztratil asi kolem sedmnácté hodiny. Na písníku se údajně pohádal se svými kamarády a vydal se sám k příbuzným, tam už ale nedošel. Ztratil orientaci a vydal se pěšky k domovu. Policie na místo povolala kromě psovodů a policejního vrtulníku i několik jednotek dobrovolných hasičů. Záchranáři propátrali okolní les i břehy písníku.

"Zažádali jsme do Prahy o vyslání vrtulníku. Ten už byl na cestě, když se našim policistům podařilo chlapce objevit," uvedla mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

Chlapce nalezla policejní hlídka mezi Sezemicemi a Časy. Byl v naprostém pořádku. Policie děkuje za pomoc veřejnosti. Právě i díky jejich informacím nakonec policisté vyrazili po správné stopě.

"I díky informacím zveřejněným na webu a sociálních sítích se policistům na linku 158 začali ozývat svědci, kteří poskytli možná vodítka. Právě jeden z takových tipů se vydala prověřit i hlídka Pohotovostně eskortního oddělení pardubického policie, která na silnici mezi Sezemicemi a Časy chlapce skutečně nalezla. Policisté chlapce naložili do služebního vozidla a přivezli zpět, kde byl předán šťastné rodině. Chlapec po rozporu s kamarády ztratil orientaci a jelikož neviděl nikoho ze svých příbuzných, vydal se pěšky směrem k domovu. Ušel přitom více než třicet kilometrů," popsala Markéta Janovská.