„Před pár týdny jsem se setkal se zástupci Zminného, kteří mi sdělili připomínky k výstavbě přivaděče. Na jednání jsme si vyjasňovali trasování a realizaci celého projektu. Cílem je, aby se začalo stavět bez zbytečných průtahů,“ uvedl Netolický.

Hejtman už si vyžádal podklady k celému postupu, chce zohlednit i námitky majitelů pozemků. „Přivaděč je potřeba řešit i v návaznosti na další komunikace. Musíme najít vhodné řešení, aby stavba nebyla odložena i o několik let,“ dodal Martin Netolický.

Dašice v současnosti tíží dopravní problémy, což potvrdil starosta obce Petr Zikmund. „O tom, že je výstavba dálnice i přivaděče potřebná, svědčí množství kolizí na současné komunikaci. Jen od začátku listopadu tu došlo k šesti nehodám se zraněním. Denně tudy navíc projede přes dva a půl tisíce vozidel, z toho skoro tisíc nákladních,“ odkazuje starosta Dašic na data z roku 2016.

Jednání se zúčastnil i radní pro dopravu Michal Kortyš. „Je nutné rychle zapracovat na výstavbě přivaděče, abychom s dálnicí neskončili právě v Dašicích a ve Zminném. Studii budeme projednávat na veřejném zasedání hned, jak bude dopracována dle připomínek,“ upřesnil.

Ondřej Slabý a Adam Nevole přebírají od pardubických strážníků poděkování. Pomohli senioru, kterého při přecházení vozovky stihly náhlé zdravotní obtíže.
Studentům náleží poděkování. Nenechali seniora v nesnázích