Pořadatelé očekávají účast tří stovek motocyklů z celé Evropy. Součástí akce bude v pátek a v sobotu spanilá jízda po silnicích Královéhradeckého a Pardubického kraje. Na plynulost a bezpečnost všech účastníků silničního provozu budou v této době dohlížet dopravní policisté. Spanilou jízdu stovek motocyklů, která proběhne za plného provozu, budou doprovázet muži zákona na sedmi služebních motocyklech a v jednom služebním vozidle se zapnutým majákem. Z toho tři služební motocykly pojedou v přední části kolony, přičemž služební vozidlo bude kolonu uzavírat. Ostatní čtyři motocykly s policisty budou chránit kolonu z boku. Tito policisté souběžně provedou operativně okamžitou uzávěru projížděného úseku tak, aby nedošlo k ohrožení účastníků silničního provozu. V protisměru zůstane provoz bez omezení.

Kudy pojedou?

V pátekodjedou účastníci srazu v dopoledních hodinách z Rozkoše do Jaroměře a odtud přes Hořenice na obec Kuks, kde navštíví areál zámku Kuks. Zde se zdrží zhruba do čtrnácti hodin. Následně se vrátí přes Vlčkovice, Chvalkovice a Velký Třebešov na Rozkoš. Navečer je plánována jízda přes Nahořany na náměstí do Nového Města nad Metují a poté zpět na Rozkoš.

Sobotní trasa

V sobotu odjede kolona z Rozkoše zhruba v jedenáct hodin přes Nahořany do Slavětína nad Metují na Královu Lhotu, Libřice, Černilov až do Hradce Králové, kde se očekává její příjezd okolo poledne na Velkém náměstí. Odjezd z Hradce Králové je v plánu přibližně ve třináct hodin ve směru na Vysokou nad Labem, kde budou motorkáři pokračovat do Pardubického kraje přes Dříteč, Němčice až na polní zemědělské letiště Kunětice, kam dorazí okolo čtrnácté hodiny.

Zde je připraven doprovodný program s ukázkami historických letadel asi do sedmnácti hodin. Poté se kolona vydá přes Ráby, Srch, Stéblovou na silnici u obce Staré Ždánice, odkud bude pokračovat přes Libišany, Hradec Králové – Plačice, přes křižovatku Bláhovka po obchvatu města Hradec Králové zpět do autokempu Rozkoš s plánovaným dojezdem v půl sedmé v podvečer.

Policisté žádají v této souvislosti všechny účastníky silničního provozu, kteří se na uvedených trasách zítra a v sobotu s motorkáři setkají, o ohleduplnost a malé strpení při průjezdu kolony. (op)