Docela mu vyhovuje, že Gambrinus liga o víkendu kvůli reprezentační přestávce stojí: „Hodí se mi to. V sobotu sice hrajeme se Žilinou, ale v neděli na Velkou pardubickou rozhodně dorazím," plánuje.
U koní vždycky vypne, vytlačí z hlavy fotbal a pročistí si hlavu. „Mám k nim kladný vztah odmala, ale jak jsem poznal v dostihovém prostředí určité lidi, tak se to ještě prohloubilo," říká trenér Baníku.
Přátelí se s trenérem Grzegorzem Wroblewskim, který na Velkou pardubickou chystá favorizovanou Orphee des Blins. „Je to můj hodně dobrý kamarád a do jeho stáje Pegas s naší partou strašně rádi jezdíme. Je to balzám na duši," zasní se na chvíli Martin Svědík.

Jako expert předvídá, že Orphee klidně může všem znovu vypálit rybník: „Má na to. Rozhodně, o tom jsem přesvědčen. Greg dovede koně báječně připravit. Jenže to bude teď obtížnější, každý si ji bude hlídat, už jde do dostihu v roli favorita," upozorňuje fotbalový kouč.

Tuší, že fyzicky nadupaná Orphee des Blins to v konkurenci Trezora a Tiumena nebude mít snadné. „První vítězství je vždycky nádherné, ale triumfovat znovu, to je vždycky mnohem těžší. Klobouk dolů před tím, kdo to dovede víckrát po sobě," naráží třeba na šedesátiletého Josefa Váňu. „To je pan trenér a pan žokej. Znám se i s Marcelem Novákem, nebo s rodiči Jardy Myšky. Když je na startu on, fandím mu taky," vypočítává své další favority Martin Svědík.
A sázky? „Nesázím. Ale zase radím," culí se bývalý trenér Pardubic.

Letos ovšem udělá výjimku: „Dám něco na Orphee." I když kurz je oproti loňsku hodně mizerný. Nyní se pohybuje kolem 2,5:1. „Nojo, už to nebude jak minulý rok, kdy u ní svítil kurz 50:1. Do naší party patří i hokejista Tomáš Divíšek, Orphee věřil a vyhrál slušné peníze. Letos to zkusíme jen pro radost," těší se na neděli Svědík.

Ačkoliv koně miluje, sám na nich nejezdí. „Postavu na to ale mám, díky mým křivým nohám bych asi moc nepadal, ale nechci jim způsobovat zbytečné trauma,"  usmívá se fotbalový kouč.