Antifašistická akce získala mimo jiné fotografie, na kterých je Kašpar zachycen v nacistických uniformách nebo pod hákovým křížem. Podle Jiřího Kopečného z protiextremistického oddělení fotografie naznačují, že by se mohlo jednat o trestný čin podpora a propagace hnutí směřující k potlačování práv a svobod občana.

"Pokud se to prokáže, tak rozhodně k tomu budeme nekompromisní a vyvodíme z toho patřičné důsledky," řekl Nově primátor Pardubic Jaroslav Deml. Televize uvedla, že není vyloučeno, že se kauza týká i více strážníků.

Nejednalo by se o první případ, kdy člověk s vazbami na neonacisty pronikl do městské policie. Kvůli fotografii, na které byl zachycen při hajlování, odešel letos v březnu z kladenské policie jednadvacetiletý student pražské policejní akademie Jakub Burger. Jeho pracovní poměr byl ukončen dohodou, když sám podepsal výpověď. Případem se zabývali kladenští kriminalisté a Inspekce ministra vnitra. Podle jejich závěru se však mladíci hajlováním nedopustili trestného činu, protože pravici k nacistickému pozdravu nezdvihali na veřejném místě.

Loni v květnu brněnský strážník na oslavě v hotelu na Vysočině nešťastnou náhodou zastřelil svého kamaráda, který byl radikálním fotbalovým fanouškem spřízněným s výtržnickou skupinou Johny Kentus Gang. Přátelské vazby mezi policisty, strážníky, fotbalovými chuligány a skinheads jsou v Brně běžné, napsal tehdy deník Rovnost.

Pravicoví extremisté už v minulosti také na svých internetových stránkách vyzývali k infiltraci do policie a armády. Vstupem do ozbrojených složek mohou totiž získat výcvik i jinak nedostupné informace.